!
Saint-Jean-Pla-de-Corts
"

Dit Franse plaatsje zal bij weinig Nederlanders bekend zijn. Echter, veel mensen komen er het hele jaar door vlak langs wanneer ze bij Le Boulou Frankrijk verlaten om naar Spanje te gaan. Dicht bij die grensovergang ligt Saint-Jean-Pla-de-Corts, aan de voet van de laatste hoge berg van de Pyreneeën: de Canigou. Het dorp ligt ca. vier kilometer ten westen van de snelweg en zo'n dertig kilometer van de prachtige Middellandse Zeekust. Camping de la Vallée aan de rand van Saint-Jean is een ideaal IPR-vertrekpunt.

Entree van Camping de la Vallée

Bijzonderheden over bekijkwaardigheden op de dagtochten vanuit Saint-Jean-Pla-de-Corts
Dagtocht 1
Stop 3B
In oktober 2007 tijdens het verzamelen van het materiaal voor dit deel van de IPR troffen wij op deze plek een gedenksteen. In april 2009, vlak voor het uitbrengen van deze gids, constateerden wij dat deze gedenksteen er niet meer stond. Navraag bij omwonenden, VVV en gemeente leerde ons dat de verdwenen steen nog niet werd gemist.
De ernst waarmee de gemeente Céret onze opgave van de vermissing oppakte, zou kunnen betekenen dat de steen op een later tijdstip herplaatst gaat worden. Het feit dat er door hen een beroep werd gedaan op ons fotoarchief versterkt dit idee.
Uw constatering over de stand van zaken op een later moment zal leiden tot een aanvulling op deze tekst als u ons op de hoogte stelt via het email adres.

Dagtocht 2
Stop 8
Bezoekers stelden op 7 september 2010 vast dat het informatiebord ontbreekt waarop de letters voor de puzzel staan. Zij hebben de nodige letters via google weten te achterhalen. U kunt de letters, wanneer het bord niet herplaatst blijkt, bij ons opvragen via het genoemde email adres.


Dagtocht 1
Tussen stop 3 en stop 4
Oorspronkelijk was hier een stop ingevoegd bij een monument van de Tweede Wereldoorlog aan een kleine bergweg. De route erlangs klimt en daalt enorm maar is wel schitterend en de uitzichten zijn af en toe spectaculair. Na overleg is besloten deze stop te schrappen omdat dagtocht 1 in zijn geheel dan te vermoeiend zou worden. Mocht u ondanks de zeven dagtochten zin hebben in nog een bergrit, dan is een bezoek aan dit monument via Céret zeer de moeite waard.
Parkeeradres: navigeer naar coördinaten N 42,45607 en E 2,76542 en volg dan nog 1,7 kilometer het bordje Fontfrède.