!
De IPR houdt u èn uw kinderen bezig!
"

Een dagje zonder zwembad of strand
Kinderen houden niet altijd van tochtjes rijden over stille weggetjes. Ze ravotten liever in het zwembad of spelen met vriendjes op de camping. Om ook voor hen de autotochtjes aantrekkelijk te maken, heeft de IPR spannende speurvragen opgenomen bij de objecten waar u naar toe rijdt. Terwijl de ouders zoeken naar de juiste letters voor de lettervragen, lossen de kinderen de speurvragen op. Op deze manier worden ze betrokken bij de puzzel en het historische karakter ervan.

Speurvragen
De speurvragen zijn alleen ter plekke op te lossen. Ze gaan over details en al zijn ze bedoeld voor kinderen, volwassenen vinden ze wellicht ook leuk om te (helpen) beantwoorden. Voor deze vragen moeten de kinderen vaak goed kijken en zoeken. Het zijn vragen als: “Hoeveel zuilen tel je aan de buitenkant van de toren?” of “Zoek de stenen salamander...”
Verder zijn er kindercryptogrammen, woordspelletjes en rekenvragen. Ook komt het voor dat het kind gevraagd wordt een detail of de sfeer van het bezochte monument te beschrijven.

Trouwens, met het zoeken naar de letters voor de letterpuzzel kunnen de kinderen natuurlijk ook meehelpen.

De puzzeltochten zijn geen dagvullend programma, dus ze kunnen prima gecombineerd worden met een picknick en recreatieve bezigheden. Attractieparken en zwembaden zijn overigens niet opgenomen in de IPR.


[ Home ]