!
De IPR houdt u bezig…
"

Lettervragen
Tijdens de uitgezette dagtochten navigeert u van parkeeradres naar parkeeradres. Bij elk parkeeradres treft u een historisch object aan om even te bekijken. Op deze objecten staan altijd letters. Aan de hand van een nauwkeurige omschrijving in de IPR spoort u enkele letters op en noteert ze. Achter in de gids zit een speciaal formulier dat u kunt gebruiken om de verzamelde letters overzichtelijk op te schrijven.
Tekst ontrafelen
Als u alle objecten op alle dagtochtjes heeft gezien en de letters heeft overgenomen op het formulier ontstaat er een tekst. Deze tekst omschrijft een van de objecten die u onderweg heeft gezien. De slotvraag is simpel: ”Op welk object slaat die tekst die zich langzaam voor uw ogen ontvouwde?”. Het antwoord zal niet altijd eenvoudig blijken te zijn, want u kunt bij elkaar geteld op de dagtochten best wel 60 objecten gezien hebben! Natuurlijk krijgt u voldoende aanwijzingen in de tekst.

De puzzeltochten zijn geen dagvullend programma, dus ze kunnen prima gecombineerd worden met een picknick, een wandeling of het bezichtigen van een stadje op de route. Informatie daarover is overigens niet opgenomen in de IPR. Wel zijn picknickplekken aangegeven en staat vermeld of u onderweg horeca, winkels of een tankstation tegenkomt.

[ Home ]